VIDEO: Lijáky vytvořily v Plzni laguny, komplikovaly i provoz na D5

  • 2
Přívalové deště ve čtvrtek odpoledne zasáhly Plzeňský kraj. Nejvíce pršelo v Plzni, hasiči tam vyjížděli celkem jedenáctkrát. Jednotky odčerpávaly kanalizační vpusti, odstraňovaly laguny na silnicích i vodu ze školy a sklepa domu. Nikdo nebyl zraněn, závažné škody voda nezpůsobila.

V Plzni se vytvořily laguny na frekventované křižovatce v Borské ulici a dále v Lobezské ulici na Slovanech, v Koterově a v Černicích. V základní škole na Doudlevecké ulici poblíž centra hasiči čerpali vodu ze sklepů, v Koterově natekla voda do domu. Kanalizační vpusti čistili v centru v ulici V Šipce a na Borech ve Dvořákově ulici.

Popadané stromy na silnici odstraňovali hasiči v Holýšově na Domažlicku, v Chlístově na Klatovsku, Mantově na jihu Plzeňska a v Plzni-Skvrňanech.

Teploty o svátcích dosáhnou tropické třicítky, žár zchladí bouřky

Na jihu Plzeňska ve Šťáhlavech u Plzně byla po dešti zatopená studna a ve Starém Plzenci likvidovala jednotka lagunu na silnici.

V ostatních okresech tolik nepršelo. Deště byly lokální, jednotky hasičů tak nebyly přetížené a nemusely se povolávat posily.

Naopak v Soběkurech na jihu Plzeňska hořela tráva a na Tachovsku v Týnci u Plané hrabanka po menším požáru v lese.

,