ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na Klatovsku se čelně srazila dvě auta. Jeden řidič zemřel a druhý je zraněný

  • 0
Život jednoho z řidičů si ve čtvrtek odpoledne vyžádala čelní srážka dvou osobních aut u Dlažova na Klatovsku. Druhého zraněného řidiče odvezl do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník, informovali záchranáři a policie.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy u Dlažova. Hasiči z každého auta vyprostili jednoho člověka. „Záchranáři si na místě převzali laicky prováděnou resuscitaci u zaklíněného muže v jednom z vozidel, po vyproštění hasiči lékař vyhodnotil četná devastující zranění, kterým muž na místě podlehl. Ve druhém voze muž utrpěl středně těžká zranění a při vědomí byl transportován leteckou záchrannou službu na emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Mladá řidička přejela na Klatovsku do protisměru, její spolujezdkyně zemřela

Vážná nehoda na několik hodin zastavila provoz na silnici a řidiči museli využít objízdné trasy, uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. „Řidič vozidla Renault, narozený v roce 1947, jel od Domažlic na Klatovy a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Škoda řidiče narozeného v roce 1953,“ popsala nehodu Brožová.

Na místě zemřel starší z řidičů. Dopravní nehodu na místě vyšetřovali klatovští dopravní policisté. Případ si převezmou kriminalisté, kteří nařídí soudní pitvu zemřelého.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,