Diskuze

V Rokycanech stojí teplo třikrát víc, lidé si ale nechtějí zvedat zálohy

Mohli bychom si na balkon panelového domu postavit kotlík na tuhá paliva a komín vyvést do ulice? I na to se ptají lidé v Rokycanech, kde se cena dálkového tepla ve srovnání s loňskem zhruba ztrojnásobila. Správci domů se bojí, že dojde k dražbám bytů zadlužených majitelů. Lidé si totiž nechtějí zvedat zálohy, takže na konci příštího roku mohou s hrůzou zjistit, že mají velký nedoplatek za teplo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Bohužel ten problém znají lidé z těch bytů, kde jejich sousedi za teplo prostě neplatí. A prochází jim to klidně řadu let. Platí za ně v podstatě sousedi. A tak mám obavy, že takových teď prostě výrazně přibyde. Zálohy si nezvýším a pak se uvidí. Když na to mít nebudu, nezaplatim...

no a co?

1 1
možnosti
KN

K40a10r18e21l 16N75o94v73á37k

15. 10. 2022 14:38

A je to ! Váš Pat a Mat!!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
EG

Zálohy na teplo by mělo každé SVJ stanovit a nenechat to na lidech, kteří do toho nevidí a nesledují výšku měsíčních faktur za dům. Představenstvo má jednak smlouvy s dodavatelem a dále má povinnost zabránit krachu SVJ až zjistí, že musí brát např. z rezerv na opravy a pak při jakékoliv poruše na to nebude mít.

0 0
možnosti
VD

Takže teplárny nám radí čtyřikrát znasobit cenu energii za loňský rok a vydělit dvanácti. Mě při současné platbě 8000 Kč krát 4000 vychází 32000 Kč. Ok, zaplatím, ale kdo bude platit za mne hypotéku, alimenty, léky, jídlo, pro děti oblečení?

0 1
možnosti

Buď to budete platit průběžně každý měsíc nebo najednou za půl roku. Vyberte si co je pro Vás přijatelnější. Osobně vsázím, že menší částky každý měsíc jsou přijatelnější než jedna obrovská za rok. Stejnak se tomu nevyhnete ....

2 0
možnosti
JK

J21a97n 63K28l25i44m67a

14. 10. 2022 9:54

Lidi v bytech si nedokážou uvědomit, že záloha na teplo a ohřev teplé vody je 3x vyšší a platí se každý měsíc. A ten kdo tu fakturu platí za všechny byty ty peníze musí od majitelů vybrat. Žijí v tom, "nám vracejí 10 tis. my navyšovat zálohy memusíme, ale oni ohrožují existenci celého SVJ.

5 0
možnosti
JK

Úplně vidím, jak běhají do paneláku s uhlákem;-D Lidi z paneláku umí otočit jen kolečkem u topení. A tenhle komfort prostě není zadarmo. A pokud se ještě najdou paneláky, co nejsou zateplené, tak je to jejich problém, že do toho neinvestovali.

2 8
možnosti

S velkou jistotou si troufnu říct, že stovky tisíc domácností si neumí spočítat co je příští rok po topné sezóně čeká a jaké jim přijdou obrovské doplatky za teplo, vodu, plyn, elektřinu a pak se budou extrémně divit. To se teprve zvedne vlna protestů...

9 0
možnosti
LN

Přitom by měli protestovat jen proti vlastní hlouposti.

7 2
možnosti