Ukrajinec přichází do budovy Okresního soudu Plzeň-sever, kde se rozhoduje o...

Ukrajinec přichází do budovy Okresního soudu Plzeň-sever, kde se rozhoduje o tom, zda bude vzat do vazby. (3. října 2023) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Za výbuch petardy ve vagině hrozí muži až výjimečný trest, byl to pokus o vraždu

  • 26
Z pokusu o vraždu nově policie obvinila Ukrajince, který na ubytovně v Kožlanech na Plzeňsku surově napadl a vážně zranil pyrotechnikou svoji manželku. Hrozí mu až dvacet let vězení nebo i výjimečný trest. Násilník ženu zbil a poté jí do vagíny zasunul petardu, kterou odpálil. Původně byl stíhaný za těžké ublížení na zdraví.

Na obvinění stíhaného muže z pokusu o vraždu upozornil server Novinky.cz. „Šlo o zvlášť surový způsob útoku,“ řekl portálu iDNES.cz státní zástupce Martin Rykl.

Cizinci nyní hrozí až dvacet let vězení nebo i výjimečný trest.

Obviněný podle policie napadl svoji ženu v sobotu 30. září kolem 22. hodiny. Krátce po půlnoci ji přivezl do plzeňské fakultní nemocnice s tím, že k vážnému zranění v oblasti genitálií došlo při ráně do břicha.

Lékaři ale této verzi neuvěřili a okamžitě zavolali policii. Ženu museli ihned operovat. Její manžel zatím z nemocnice odešel, ale policisté ho brzy zadrželi.

Zraněná žena původem z Moldavska byla po útoku ve vážném stavu, lékaři ji okamžitě operovali. Více jak dva týdny strávila v nemocnici. „Žena byla již propuštěna do domácího ošetřování,“ sdělila aktuální informace mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová.

Je to lidský odpad, říkají místní o cizinci, který ženě ve vagíně odpálil petardu

Soudce Radek Vydra poslal šestatřicetiletého obviněného do vazby. „Je tady obava, že by se na svobodě mohl vyhýbat trestnímu řízení a pokračovat v trestné činnosti,“ zdůvodnil Vydra.

Dodal, že zadržený muž se k činu nevyjádřil. Policie zatím motiv brutálního napadení nezná.

2. října 2023