Hasiči zachraňovali na Klatovsku psa, který vlezl do kanalizační roury.

Hasiči zachraňovali na Klatovsku psa, který vlezl do kanalizační roury. | foto: HZS Plzeňského kraje

Kvůli jezevčíkovi odbagrovali část silnice, uvázl v kanalizační rouře

  • 11
Více než šest hodin zachraňovali hasiči jezevčíka v Mokrosukách na Klatovsku. Pes vlezl do kanalizačního potrubí a nemohl ven. Nakonec musel přijet bagr a část silnice vyboural.

Drsnosrstý jezevčík vlezl do kanalizačního potrubí v pondělí.

„Potrubí mělo menší průměr a délku asi dvě stě metrů. Pes zalezl tak daleko, že se nám ho při použití všech dostupných prostředků nepodařilo dostat ven,“ popsal záchranu zvířete Petr Poncar, mluvčí krajských hasičů.

Silnici, pod níž vede kanalizační potrubí, museli odbagrovat

Pomocí kanalizační kamery se zjistilo, v jakých místech se jezevčík nachází. Hasiči se po konzultaci se starostou Mokrosuk nakonec rozhodli, že budou muset povolat těžkou techniku.

„Odbagrovala se část komunikace a tím se obnažilo potrubí. Hasiči pak rozbrusem otevřeli kanalizační trubku. Jezevčíka, který byl od vytvořeného otvoru dva metry, dostrkali na svobodu uzavřenou natlakovanou hadicí,“ uzavřel Poncar.

Jezevčík skončil v náručí šťastného majitele. Zásah, ke kterému přijeli profesionální hasiči z Plzně, Sušice a členové dobrovolných hasičů z Mokrosuk v osm hodin večer, skončil krátce po druhé hodině ráno.