ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Opilá cizinka brutálně zabila svého psa, případem se zabývají policisté

  • 29
Z týrání zvířat je podezřelá cizinka, která brutálně usmrtila svého psa. Stalo se to na chodbě domu v Plzni. Žena byla v té době opilá a i po příjezdu policistů agresivní. Jakým způsobem zvíře uhynulo, by měla objasnit pitva.

Policisté vyjížděli k události, která se stala v Pařížské ulici v centru Plzně v úterý kolem druhé hodiny ráno. Původně měli hlášeno, že se cizinka chová agresivně a je opilá.

Při příjezdu na místo ale zjistili, že na chodbě domu leží mrtvý pes. Podle serveru Krimi Plzeň padesátiletá Moldavanka svého pražského krysaříka brutálně usmrtila. Zvíře bylo hodně zdevastované a všude bylo plno krve.

Protože žena měla zranění na hlavě, které si zřejmě způsobila sama, byli na místo přivoláni zdravotníci. Cizinka s nimi ale nespolupracovala, stále byla agresivní, a tak ji k ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně doprovodil policista.

Medika soudí za pokusy na psovi. Podle znalců je muž inteligentní a agresivní

Protože žena odmítla dechovou zkoušku, policisté nařídili odběr krve a moči ve zdravotnickém zařízení. Na co pes uhynul, by měla objasnit nařízená pitva. „Výsledky pitvy ještě nejsou,“ řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ta uvedla, že po ošetření opilou cizinku omezili na svobodě a skončila v policejní cele. Později ji propustili. „Případem se zabýváme, prověřujeme veškeré okolnosti. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat,“ doplnila informace Raindlová.

V případě prokázáni viny hrozí ženě až šestileté vězení.