Policie pátrá po šestnáctileté dívce, která 27. března 2020 odešla z dětského...

Policie pátrá po šestnáctileté dívce, která 27. března 2020 odešla z dětského domova v Plané. | foto: Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dívka odešla z dětského domova v Plané, přes týden o sobě nedala vědět

  • 2
Déle než týden pátrají policisté po šestnáctileté dívce, která se nevrátila z povolené vycházky do dětského domova v Plané na Tachovsku. Původně hledali dvě dívky, které odešly nezávisle na sobě.

„Neustále je pohřešovaná, nevrátila se z povolené procházky, jak nám domov oznámil,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Veronika Hokrová.

Šestnáctiletá Helena Grundmannová je pohřešovaná od čtvrtka 27. března, kdy odešla z domova a do této doby se do něj nevrátila a ani o sobě nedala žádnou zprávu. 

V době odchodu z dětského domova na sobě měla delší maskáčový kabát a tmavé džínové kalhoty. Dívka je přibližně 160 centimetrů vysoká, štíhlá, má  modré oči, tmavě hnědé až černé vlasy. Může nosit dioptrické brýle. Na krku má vytetované křídlo, na levé ruce korunku, na prstech pravé ruky houslový klíč, na levé noze římskými číslicemi datum narození, na zádech srdce.

„Tachovští kriminalisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu dotyčné, aby neprodleně podali zprávu na Policii České republiky, Územní odbor Tachov – oddělení obecné kriminality, tel.: 974 337 316 – 317 nebo na linku tísňového volání 158,“ uvedla krajská mluvčí policie  Dagmar Jiroušková. 

Domov dětí v Plané pohřešoval od 26. března další dívku, tu se podařilo v pátek vypátrat. „Vypátrali jsme ji na Domažlicku a vrátili do domova. Je bez zranění a v pořádku. Dále se k tomu vyjadřovat nebudeme,“ řekla policejní mluvčí Hokrová.


Témata: Plzeňský kraj