Diskuze

Při srážce vlaku s osobním autem na Plzeňsku zemřela žena a dvě děti

Při srážce osobního auta s vlakem mezi Nýřany a Kamenným Újezdem na Plzeňsku zemřela žena a dvě děti. Další dospělý a dítě jsou zranění. Nehoda se stala na nechráněném přejezdu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Tak dnes po ránu opožděně dvě informace. Jedna zajímavá a celkem polehčující. Vlak prý žlutozelená Regionova a okolo žlutě kvetoucí lány řepky ...

24 letý řidič, jeho 23 letá žena, mají 3 děti, 4. v očekávání. Asi jeli z Mexika, nebo do Mexika.

0 1
možnosti
DK

rodina prosí o pomoc v souvislosti s touto nešťastnou událostí - příbuzní bohužel nemají ani peníze na pohřeb

https://www.extra.cz/masa-pepicek-a-martin-zahynuli-pri-tragicke-nehode-rodina-prosi-o-pomoc

0 0
možnosti
LJ

No, to je síla. Bohužel, vždy je to o to větší tragédie, když při ní zemřou děti. :-/ Nejhorší je, že takové zprávy jsou relativně časté a řidiči ne a ne pochopit, že každý přejezd je nebezpečný. Úplně běžně vidím, že sice šraňky jsou nahoře, ale světlo nesvítí a stejně řidiči přes přejezd přejedou min. 50-tkou, jako by se nechumelilo. Jak mohou vědět, že na zařízení není závada? 8-o A na takhle holých přejezdech, kde je jenom kříž, tam nezastavit je snad opravdu sebevražda. :-(

1 0
možnosti
PS

V Rakousku či Německu řidiči přes takový přejezd jezdou i stovkou, jako by se nechumelilo, signalizace je tam vysoce spolehlivá a údržba precizní. Jedinou jejich povinností je zastavit, pokud se rozsvítí světelná výstraha. Pokud je přejezd porouchaný, pak vlak jede rychlostí nejvýše 10 km/h a houká, s tímto by řidič, pravda, počítat měl.

0 0
možnosti
LK

....mladý řidič, mladá maminka, tři děti, horká krev, možná děti v autě zlobili...a něštěstí bylo hotové...a ještě smutek okázale v médiích prezentují, viz https://www.blesk.cz/clanek/regiony-plzen/642139/tehotna-masa-23-s-pepickem-5-zemreli-na-prejezdu-doma-ceka-matyasek-7-mes.html

1 0
možnosti
Foto

Jednak přejezd není nechráněný. Nechráněný přejezd v ČR nejspíš neexistuje. I na každé blbé polní cestě jsou výstražné kříže. A jednak je to hnusný způsob sebevraždy... :-(

2 2
možnosti
JH

zrušit přejezd a bude klid. když si motoristé přejezdu neváží a nerespektují pravidla pro jeho užívání, nic jiného si nezaslouží.

1 0
možnosti
JV

J74a35n 39V38e84r98n88e88r

27. 4. 2020 23:20

Hmm, silnička, pole... Je vidět na obě strany. Značení OK.

Pane Doležale, co tady plácáte o krvi na rukou SŽDC, podívejte se na mapu...

https://1url.cz/mzquj

A pak mluvte. Značení po 80m, přehledný přejezd, kříž.

5 0
možnosti
JH

J27i55ř18í 58H62o44r43á46k

27. 4. 2020 23:08

Vidím tam pole s řepkou, které se barevně ladí s vlakem a řidič si toho nevšiml?

1 0
možnosti
LH

L92i54b26o24r 70H21a50m69p71l

27. 4. 2020 21:57

Je také dobré vědět,že na těchto typech přejezdů je i houkání vlaku upraveno předpisem. 250 metrů před přejezdem - z obou stran- je červeno - bílý kolík,řečený ,,pískáček,, a u něj strojvedoucí poprvé zahouká a pak ještě několikrát říká předpis,t j. NEJMÉNĚ 3x! A mohu Vás ujistit,že KAŽDÝ fíra ,když vidí,že mu k přejezdu jede auto,které nemá snahu brzdit ho vyhouká a že lokomotivní houkačky na 50 metrů probudí mrtvého,to Vám garantuju.Jak moc houkal potvrdí svědkové a myslím ,že dnešní elektronické rychloměry i toto zaznamenávají.Takže při vší úctě k těm mrtvým si dovolím tvrdit,že pokud nenastala na motoru nějaká mimořádná porucha,tak ten vlak BYL slyšet dlouho dopředu a ten řidič moc dobře věděl kam jede a nejspíš i to,co bude,když to nestihne. Ale nebyl jsem tam,tak jen spekuluji.Upřímnou soustrast pozůstalým a pevné nervy tomu fírovi,aby se s tím vyrovnal.

14 1
možnosti
RA

Libore, toufnu si říci, že o problematice opravdu něco víte. Osobně si také myslím, že ten člověk, který ovládá ten stroj mnohotunový, nechce nikoho rozmáznout. Drtit někoho před sebou s klidem, by mohl jenom vyšinutý člověk. zažil jsem situace, kdy jsem se blížil k železničnímu přejezdu na kterém nesvítilo bílé světlo. To je divné říkám si. Mám TDI , ale podřadil jsem až za jedna a naslouchám. Nešlo vidět do té zatáčky a také to nebyl nějaký mezinárodní koridor, kde vlaky smaží 130. V okamžiku jak jsem najel na koleje vidím a slyším přijíždějící vlak. I kdybych tam měnil pneumatiku, tak stihnu ještě zmizet z kolejiště. Ten mašinfíra věděl, či musel vědět, že ten přejezd má poruchu, či jeho profesionalita a úcta k lickému životu, byla nadřezena nad tím, já jsem vlak. Tento snutný případ je souhra negativních dějů ve vozidle.

0 0
možnosti
Foto

J70a95n 76F11i93a28l60a

27. 4. 2020 21:15

V ČR neexistuje nechráněný železniční přejezd. V článku je chyba. Tento přejezd P647 je chráněn výstražnými kříži (GPS 49.7172836N, 13.1839800E).

7 0
možnosti
OZ

Přejezd jen se značkou - křížem není chráněný. A ten termín je stejně zastaralý.

0 2
možnosti