Na Klatovsku se pod tatrou utrhla krajnice, řidič stačil z vozu vyskočit ještě...

Na Klatovsku se pod tatrou utrhla krajnice, řidič stačil z vozu vyskočit ještě dříve, než se vozidlo převrátilo přes střechu. | foto: HZS Plzeňského kraje

Tatra se na Klatovsku skutálela ze silnice, šofér stačil včas vyskočit

  • 17
Jen s lehkým zraněním vyvázl řidič nákladního auta, pod kterým se na Klatovsku utrhla krajnice. Tatra sjela z kopce a při tom se převrátila. Šofér stačil z auta vyskočit ještě předtím, než se přetočilo přes střechu.

Dopravní nehoda se stala v pátek ráno na silnici mezi Sušicí a Albrechticemi u odbočky na obec Rok.

Šofér vjel na pravou krajnici, ta se s ním utrhla a narazil s vozidlem do stromu.

Přestože se informace od hasičů a policistů dále liší v tom, kolikrát se tatra z kopce převrátila přes střechu, zda jednou nebo dvakrát, jisté je, že minimálně jednou to bylo.

„Tatra se přetočila přes střechu. Poté, co se opět dostala na kola, přejela přes louku a zůstala stát několik desítek metrů od silnice,“ popsal nehodu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Šofér stačil z vozidla vyskočit ještě před tím, než se tatra skutálela ze srázu. Vyvázl jen s lehkým zraněním.

„Třiadvacetiletého muže jsme převezli na ambulanci Sušické nemocnice k ošetření,“ sdělila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby. Poté byl propuštěn domů.

Při kolizi se z korby vysypaly asi dva kubíky betonu. Jeho úklid a vyproštění vozidla si na své náklady zajistil majitel vozidla.

Dechovou zkoušku měl řidič negativní. Odhadnutá hmotná škoda činí 160 tisíc korun.