Na přivaděči do Plzně se srazila dvě auta a zranilo se 6 lidí. (1. dubna 2023)

Na přivaděči do Plzně se srazila dvě auta a zranilo se 6 lidí. (1. dubna 2023) | foto: Krimi Plzeň

U Plzně se srazila dvě auta. Zranilo se šest lidí, z toho čtyři děti

  • 4
V sobotu ráno vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému k nehodě dvou aut k plzeňskému přivaděci k části obce Dobřany Šlovice. Záchranáři ošetřili 6 zraněných lidí, z toho 4 děti měly středně vážná zranění.

„V 7:50 nám byla nahlášena dopravní nehoda dvou vozů na přivaděči v úrovni Dobřany/Šlovice,“ uvedla krajská mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Uvedla, že záchranáři z místa transportují celkem 6 lidí. Pacienti byli dva muži ročník 1971 a 1995 s lehčími zraněními a čtyři děti, jednoho chlapce a tři dívky se středně těžkými zraněními. Děti jsou ve věku 12 až 16 let.

Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. Sanitky je převezly do Fakultní nemocnice Lochotín.

Podle předběžného vyšetřování policie jela vozidla směrem od Dobřan k Plzni, když do auta značky Ford jedoucí v levém jízdním pruhu narazila auto značky Mazda, které se zařazovalo z pravého jízdního pruhu.

„Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovými zkouškami, příčinou dopravní nehody se policisté dále zabývají,“ uvedla krajská mluvčí policie Iva Vršecká.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz