Auto na D5 u Rokycan smetlo šipku silničářů. Řidič řekl, že nejspíš usnul

  • 7
Řidič osobního auta narazil odpoledne na dálnici D5 u Rokycan ve směru na Rozvadov do vozidla silničářů, které vezlo velkou světelnou šipku. Šofér dopravním policistům řekl, že zřejmě za volantem usnul.

Nehoda se stala na 65. kilometru dálnice kolem třetí hodiny odpoledne. „Řidič v úseku stoupání naboural s vozidlem BMW do vozidla silničářů, kteří za sebou vezli velkou světelnou šipku,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Náraz šipku zcela zničil. Policisté škodu na dopravním značení silničářů a nabouraném vozidle předběžně odhadli na 1,5 milionu korun.

Co bylo příčinou nehody, dopravní policisté nyní zjišťují. Řidič ze Slovenska ale policistům řekl, že ho zřejmě postihl mikrospánek. Při kolizi se ve vozidle silničářů nikdo nezranil, záchranáři ošetřili spolujezdkyni z osobního vozu.

„Třiapadesátiletou ženu se středně těžkým zraněním jsme ošetřili a při vědomí transportovali na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ doplnila informace mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.