(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Žena se zachránila před znásilněním křikem, útočník skončil ve vazbě

  • 9
Jednačtyřicetiletý muž se v Plzni pokusil znásilnit třiatřicetiletou ženu. Nejprve ji přepadl na chodníku, a když se mu ubránila a utekla do domu, pronásledoval ji až tam. Na chodbě ji povalil na zem a lehl si na ni. Žena se zachránila tím, že začala křičet.

Útočník si vyhlédl svoji oběť v plzeňské části Bolevec v neděli. Kolem druhé hodiny ranní ženu jdoucí po chodníku chytil zezadu kolem těla.

Té se však podařilo se vysmeknout a běžela směrem k domu, kde bydlí.

„Odemkla vchodové dveře a rychle vešla dovnitř. Dveře se ale nestihly úplně dovřít a násilník se dostal dovnitř. Tam ji fyzicky přemohl a zalehl ji,“ popsala útok mluvčí plzeňských policistů Veronika Hokrová.

Žena hlasitým křikem přivolala na pomoc svého manžela. Násilník se zalekl a utekl. Ještě předtím ale sebral ze země kabelku.

„V ní měla poškozená osobní doklady, finanční hotovost, dva mobilní telefony, kreditní karty a pár drobností,“ vypočetla Hokrová.

Obviněnému hrozí až deset let

Bezprostředně po nahlášení útoku začali policisté po pachateli pátrat. Podařilo se jim ho chytit jen pár minut poté nedaleko místa činu, útočníka pak obvinili ze spáchání znásilnění ve stádiu pokusu.

„Dále z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla Hokrová.

Obviněný se v současné době nachází ve vazbě a v případě pravomocného rozsudku mu hrozí až desetileté vězení.