V Plzni začala stavba lávky nad přivaděčem, řidiči stáli hodinu v koloně

  • 3
Stavba lávky pro pěší nad přivaděčem od dálnice D5 do plzeňských Slovan ráno zcela ochromila dopravu. Na čtyřproudé silnici i v okolních komunikacích se tvořily dlouhé kolony, projet výpadovkou trvalo řidičům více než hodinu. Dneškem omezení v ulici U Seřadiště nekončí, v plánu jsou další uzavírky.

Kvůli budování nové lávky je od šesté hodiny ranní v obou směrech uzavřena ulice U Seřadiště, a to v místě křižovatky s ulicí K Dráze. Omezení skončí v šest hodin ráno ve středu. 

Policisté proto žádají řidiče, aby při sjezdu z dálnice využili jiný sjezd než ten, který je u nákupního centra Olympia. „Doporučujeme sjezd číslo 67 na Ejpovice nebo číslo 80 na Klatovy,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

K dalším uzavírkám ve stejné oblasti dojde ještě na jeden den od 29. června, na tři dny od 12. července a na den od 24. července.

Lávka je součástí rekonstrukce další části železniční trati na území města Plzně. Obnovou prochází téměř čtyřkilometrový úsek mezi lobezskou částí plzeňského hlavního nádraží a stanicí v Koterově.

Tu po skončení prací přestanou využívat cestující, pro které se otevře nová zastávka Plzeň-Slovany.

Stavba navazuje na rekonstrukci kolejiště na hlavním vlakovém nádraží ve směru na Prahu. Po jejím dokončení budou moci vlaky jezdit v úseku rychleji, ze současných 100 na 120 kilometrů za hodinu.

Dopravní uzavírky

  • 15. června 6.00 hodin – 16.června 6.00 hodin – oba směry
  • 29. června 18.00 hodin – 30. června 6.00 hodin – směr do centra
  • 12. července 18.00 hodin – 15.července 6.00 hodin  – oba směry
  • 24. července 18.00 hodin – 15. července 6.00 hodin – oba směry

„Přestavbou projde nejen navazující úsek směrem na České Budějovice, ale také stanice Plzeň-Koterov,“ sdělila mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Zmizí tři stávající nástupiště a dojde ke změně konfigurace kolejiště, které budou tvořit dvě hlavní a dvě předjízdné koleje.

„V Koterově se zrekonstruují koleje a provede se příprava na budoucí dvoukolejné pokračování trati směrem na Starý Plzenec. V ose ulice K Dráze se vybuduje nová lávka pro pěší, která nahradí stávající čtyřkolejný přechod do ulice Na Lipce a bude dále pokračovat přes čtyřproudou silniční komunikaci U Seřadiště,“ uvedla Pistoriusová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz