Šumavský horal Emil Kintzl u své sbírky šumavských informačních tabulek na...

Šumavský horal Emil Kintzl u své sbírky šumavských informačních tabulek na dveřích garáže v Kašperských Horách. (16. 12. 2019) | foto: Petr Eret, MF DNES

Srážku dvou lyžařů na sjezdovce, po které zemřel Emil Kintzl, řeší policie

  • 33
Smrtí šumavské legendy Emila Kintzla, který zemřel po těžkém zranění na sjezdovce v Kašperských Horách, se začali zabývat policisté.

Informaci potvrdila klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. 

„Policisté z oddělení obecné kriminality prověřují srážku lyžařů na sjezdové trati u Kašperských Hor. Policie ve věci zahájila úkony trestního říze pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla Ladmanová. 

Doplnila bez dalších podrobností s tím, že policie se případem dál intenzivně zabývá. 

Osmaosmdesátiletý  Emil Kintzl se podle informací MF DNES v sobotu srazil na zledovatělém sněhu na sjezdovce s jiným lyžařem. Přiletěl pro něj vrtulník a transportoval ho do plzeňské fakultní nemocnice. Tam v pondělí na následky zranění zemřel. 

Emil Kintzl byl legendárním propagátorem a znalcem Šumavy. Byl učitelem, autorem několika knih, neúnavný organizátor sportovních a dalších akcí. Věnoval se lyžování a turistice.

Podle svých přátel byl až do poslední chvíle v plné síle, 23. února oslavil 88. narozeniny. Ještě minulý týden v pátek přednášel o Šumavě v Enviromentálním centru v Železné Rudě.