Řidič auta prorazil dveře domova seniorů v Tachově. Vůz skončil na chodbě zařízení, 93letá seniorka se lekla a upadla. (31. května 2020) | foto: ZZS Plzeňského kraje

Vjetí auta na chodbu domova seniorů má oběť, stařenka nepřežila úlek a pád

  • 53
Klientka domova pro seniory v Tachově, kam skrze hlavní dveře vjelo před týdnem auto, zemřela. Třiadevadesátiletá seniorka se vozidla lekla a spadla na zem. Šofér je stále hospitalizovaný v psychiatrické léčebně a policisté ho zatím z ničeho neobvinili.

Dvaatřicetiletý řidič byl po incidentu hospitalizován na psychiatrii plzeňské fakultní nemocnice, poté byl převezen do psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku. 

Policisté ho zatím z ničeho neobvinili. Je podezřelý z obecného ohrožení. Zda nyní, co seniorka zemřela, dojde ke změně právní kvalifikace, zatím nelze říci. 

„Okolnosti případu jsou nadále v šetření. Jsou vyžádány znalecké posudky z oboru lékařství,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. 

Odborníci mimo jiné nyní zjišťují, zda muž byl v době spáchání trestného činu příčetný a trestně odpovědný. 

Proč vjel skrze vchodové dveře do domova Panorama v Tachově, kde bydlí jeho babička, stále není jasné. Také to je předmětem odborného zkoumání. Dechovou zkoušku i test na drogy měl řidič negativní. 

Nehoda se stala na konci května po 17. hodině. Škoda Fabia projela dvojitými vchodovými dveřmi a zůstala stát na chodbě. V té době se tam pohybovala třiadevadesátiletá seniorka, která se auta lekla, uklouzla a spadla na zem. 

Záchranáři ji přepravili s lehčím zraněním do Stodské nemocnice. Po několika dnech zemřela. 

Řidič po kolizi vystoupil z auta a pohyboval se po domově. Ke své babičce ale nedošel. Poté utekl do zahrad okolních rodinných domů, kde ho také policisté zadrželi.