Ujíždějící auto ukradené v Německu pronásledovala po Domažlicku policejní...

Ujíždějící auto ukradené v Německu pronásledovala po Domažlicku policejní hlídka. Vše skončilo nehodou a zadržením řidiče. (5. prosince 2022) | foto: Policie ČR

Řidič kradeného vozu prchal před policisty, silničkami se řítil stošedesátkou

  • 8
Divoká honička se odehrála na Domažlicku, kde si policejní hlídka všimla vozu ukradeného v Německu. Řidič se snažil policejní vozy sestřást riskantní jízdnou po úzkých silničkách, místy jel rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Po 15 kilometrech ale naboural.

Šestadvacetiletý řidič auta, které bylo nahlášené jako ukradené v Německu, se poslední listopadovou sobotu nechtěl nechat chytit za žádnou cenu. Jakmile kolem poledne uviděl první policejní auto, sešlápl plyn až k podlaze.

Tím začala honička, do které se zapojilo pět policejních aut. Pronásledovaný šofér se hnal po úzkých silnicích i přes obce rychlostí až 160 kilometrů v hodině.

„Tím ohrožoval nejen protijedoucí řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, ale i lidi kolem komunikací. Vše skončilo po patnácti kilometrech v jedné obci na Domažlicku. Havaroval až po několika drobnějších nehodách, které způsobil. Policejní hlídka mu zabránila v útěku z vozu a zadržela řidiče i spolujezdce,“ řekla domažlická policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Zadržený šestadvacetiletý řidič z Plzeňska měl pozitivní trest na drogy. Policisté jej obvinili z několika krádeží a také z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože ignoroval i zákaz řízení. Soudce jej proto poslal do vyšetřovací vazby.

Muž, který byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za krádeže, má policistům co vysvětlovat. Podle jejich zjištění páchal od června letošního roku zejména na Domažlicku majetkovou trestnou činnost.

Policejní komisař jej obvinil z červnové krádeže auta v Domažlicích, v červenci se mu nechtělo platit za natankované palivo na čerpací stanici v Plzni, ze které ujel bez placení. „V říjnu na jedné z čerpacích stanic ve Folmavě na Domažlicku ukradl karton cigaret, v listopadu odcizil v Domažlicích ze zaparkovaného osobního vozidla katalyzátor,“ vypočítala policistka Šmaterová, z čeho je zatím muž obviněný.