Diskuze

Nejlépe chutnají české brambory, které se prodávají nemyté, říká šlechtitel

Při nakupování brambor sledujte zemi původu a vždy raději sáhněte po bramborách zašpiněných od hlíny, než po těch umytých. Takové rady dal v rozhovoru pro MF DNES ředitel šlechtitelské stanice z Velhartic na Klatovsku Viktor Kopačka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Slyšel jsem to jako vtip, ale věřím, že se to děje.

Jak se vyrábí kvalitní Bio brambory? Přivezou se nejlevnější z Polska a svrhnou do bahna.

0 0
možnosti
JN

Brambory z ceskeho Kauflandu, Alberta, Billy, Globusu se nedaji jist. Ale koupil jsem nemeckem Kauflandu Regensburgu a ty byli vynikajici.

1 0
možnosti
DP

Já koupila v Kauflandu brambory a byly lahodné. Jen škoda, že jsem si nepoznamenala odrůdu.

Před mnoha lety jsem dělala kvalitáře v Zelenině a při bramborové kampani jsme se jich něco navařili a ochutnali. Po našich českých a slovenských jsem dovážené rané brambory považovala za nepoživatelné a raději jsem si vždy počkala až na ty české.

Není brambor jako brambor, to je fakt. Pamatuji si, že jsme ze Slovenska od Velkých Levárů vozili červené brambory, pěstované v písčitých půdách. Byly nejen chuťově moc dobré, ale ony ani nebyly mechanicky poškozené a tak byla jejich skladovatelnost vynikající. Lidé je zprvu chodili reklamovat jako krmné, ale když je ochutnali, jiné už další rok nechtěli.

0 0
možnosti
IB

I51v46o 19B58o54u89š51e

10. 12. 2016 11:27

Viktor prostě produkuje brambory nemyté.

0 4
možnosti
MF

Pokud má rozum, pak ano. Myté brambory se kazí.

4 0
možnosti
Foto

J40a61n 50B73r29a20u93n

10. 12. 2016 11:16

Nejlepčí brambory jsou hranolky!;-)

1 6
možnosti
TB

A nejlepší Braun je Philips :-P

1 0
možnosti
OP

To mi říkával můj děda... brambory neumývat, až oloupné.

0 1
možnosti
LH

To je hloupost. Před loupáním už umýt, ale neskladovat umyté. Když je neumyjete, navíc si dřív ztupíte škrabku

3 1
možnosti
Foto

Nejslavnější oblíbená odrůda byla Bintje. Žádná odrůda však nevydrží desetiletí bez změny kvality, z Bintje se vypěstovaly další velmi oblíbené odrůdy- Agria a Grata.

Brambory se nejenom nesmí mýt, ale musí se skladovat s přístupem vzduchu a za tmy, teplota by neměla být víc, než 8 - 10 stupňů, pokud možno stálá, t.j. sklípek mimo vytápěnou budovu.

3 0
možnosti
KC

Nejlepší brambory jsou českého původu od osvědčeného soukromníka, nemyté a uskladněné ve vlhkém a chladném sklepě. Střední velikost je chuťově ideální a jestli jsme nebo nejsme bramborářskou velmocí, bych si hlavu nelámal. Proč českého původu? Každý stát má určité chuťové priority, proto je nejlepší český česnek, všetatská cibule, malínský křen a tvrdonická rajčata - potraviny, které byly ve svých oblastech přivedeny k dokonalosti, což je způsobeno mj. i místním klimatem.

12 0
možnosti

:-) Pan má přiznačné jméno, ono k bramborům Kopačka patří;-D

4 0
možnosti
LB

Ano jméno se má hodit k profesi. U nás je veterinář MVDr.Chlupatý.

0 0
možnosti
JL

J23a55k80u36b 30L83í70s50k27a

10. 12. 2016 10:18

Tak s kupováním brambor na vesnicíh u cest je konec, stejně jako s vajíčky... Pochybuji totiž že si ten dědula nebo babča co to tam prodávají, budou pořizovat EET kasu... Ale co, beztak to byli zloději, když neplatili daně, že? :)

4 6
možnosti
DP

Do 250 000 Kč tržeb by měla být výjimka. Ten děda nebo babča větší tržby mít nebudou.

1 0
možnosti
ZS

Už několik let beru brambory od zemědělce na Vysočině. Chuťově skvělé a vydrží až do těch nových. No, vydržely by déle, ale zas tolik jich nebereme. Jednou jsme jeli na chatu, brambory jsme si doma zapomněli, tak jsme koupili u stánku při cestě. Nedalo se to jíst. Ty byly horší, než ze supermarketu.

5 0
možnosti