Diskuze

V kraji se staví tisíce bytů, do Plzně přicházejí i pražští developeři

V Plzni pokračuje stavební boom. Míří sem developeři nejen z Prahy, ale i z ostatních regionů republiky. Výhodou pro ně je například to, že jsou zde jedny z nejkratších lhůt přípravy staveb.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J58a15n 47H66y74n86e79k

2. 3. 2018 12:35

Právě hustota zástavby je problém. Město nebude " dýchat". Zatavují se zelené plochy. Nová zástavba neřeší parkování, a když, tak jen v omezeném počtu vozidel. Takže, je to spíše k horšímu, než k lepšímu.

2 1
možnosti
PR

Respektuju, že každý chce bydlet, ale díky raketovému tempu, jakým se staví, se bude muset hodně lidí naučit jezdit městskou hromadnou dopravou nebo na kole, protože silnice budou ucpané :-)

0 0
možnosti
PH

Je dobře, že se zastavují některé proluky. Samozřejmě by bylo dobře, kdyby se semtam objevily i architektonicky hodnotnější stavby.

1 0
možnosti
LN

Architektonicky hodnotné stavby se v Plzni stavěly naposled za secese, možná pár vil za první republiky.

0 0
možnosti
ST

Ano staví se v Plzni všude. Ale za jakou cenu? Hypotéční balvan na krk a otroctví do konce života.

1 2
možnosti
PK

P75e62t11r 69K62á62b78a

2. 3. 2018 12:43

Ono nejsmutnější na tom je, že na tyto "novostavby" při současně našponovaných cenách nedosáhne ani rodina s příjmem nad průměrem současných platů. Tyto byty pak skupují spekulanti a zbohatlíci, kteří je dále jen pronajímají a tlačí tak již na dost vysoké ceny nájmů a nemovitostí. Já osobně bych ani do těch novostaveb v centru bydlet nešel. Většinou se staví přímo u nejrušnějších tahů v Plzni a ve "špinavých lokalitách" (Jižní předměstí, Klatovská, Petrohrad). Výstavba mio Plzeň v tranzitních obcích je sice o něco levnější, ale zato infrastruktura nulová. Uvidíme, kdy ta bublina praskne a jaké to přinese následky.

1 3
možnosti
PR

Jojo, je to super. Úplně se třesu. Relax ....brusinka ....Relax ....brusinka :-D

0 1
možnosti