VIDEO: Vandal vyryl na vůz fotbalisty Limberského skoro třímetrovou rýhu

  • 215
Přes dva a půl metru dlouhý vryp udělal do boku auta fotbalisty Davida Limberského muž s taškou v ruce. Při činu v Perlové ulici v centru Plzně ho zachytila bezpečnostní kamera, policisté po něm pátrají.

Událost se stala u křižovatky Perlové a Veleslavínovy ulice poblíž Pivovarského muzea v pondělí 23. července kolem 16. hodiny.

Auto, které podle několika zdrojů patří plzeňskému fotbalistovi Davidu Limberskému, stálo u chodníku kousek od křižovatky.

Vandala zachytila kamera. Je vidět, že prošel ulicí a nakukoval do restaurací. Pak se vrátil a prošel těsně kolem zaparkovaného auta. Přitom vyryl do laku dlouhou čáru. Policisté se rozhodli videozáznam zveřejnit, protože pachatele dosud nedopadli.

„Muž poškodil zaparkované osobní motorové vozidlo. Na jeho pravém boku vytvořil nezjištěným předmětem vlnovitý vryp o délce 260 centimetrů,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová.

I když škoda ještě není přesně stanovena, oprava laku bude stát desítky tisíc korun.Případ vyšetřují policisté jako poškození cizí věci. 

Opilý fotbalista Limberský boural, utíkal a hrozil policistům (10. 9. 2015)

10. září 2015

Vůz značky Bentley, který nedávno poškrábal vandal, fotbalista před třemi roky naboural v Praze. Řídil tehdy opilý. Jeho trestní stíhání pak bylo podmíněně zastaveno, od plzeňského klubu dostal vysokou pokutu.    

Aféru pak národu připomněl ještě čtyři dny po nehodě, když vstřelený gól při zápase oslavoval tím, že rukama napodoboval kroucení volantem.

Obránce David Limberský byl jako hráč u všech dosavadních pěti mistrovských titulů Viktorie Plzeň. Za českou reprezentaci odehrál 40 zápasů, dalších dvacet mezistátních utkání odehrál jako člen výběrů do 20 a 21 let.