Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Archiv MAFRA

Pečovatelka zamkla v pokoji ženu, která přišla okrást seniorku

  • 12
Duchapřítomnost a jistá dávka odvahy pečovatelky zamezila tomu, aby si třicetiletá žena odnesla z bytu seniorky v centru Pardubic peníze či jiné cennosti. Zlodějka skončila zavřená v pokoji, kde vydržela do příjezdu policie.

Zlodějka se do bytu důchodkyně dostala dnes ráno vcelku snadno. Dveře bytu totiž byly pootevřené.

„Starší žena čekala na pečovatelku, která ji pravidelně navštěvuje v domluvený čas kvůli převazu dolní končetiny. Nemocná seniorka ji tak jako každý den předem pootevřela dveře, jenže místo ní dovnitř vešla nezvaná návštěva, která využila příležitosti, a prohledávala vedlejší místnost, kde nikdo nebyl,“ popsala policejní mluvčí Eva Maturová.

Jenže její přítomnosti si všimla pečovatelka, který do bytu právě přišla. Poté, co neznámou ženu spatřila v pokoji, neváhala, otočila klíčem ve dveřích a zamkla.

„Přivolaní policisté podezřelou osobu zadrželi, zadokumentovali pootevírané skříňky i zásuvky a eskortovali ji do budovy Na Spravedlnosti. Kolegům z obvodního oddělení už nebyla neznámá. V uplynulém týdnu s ní řešili podezření z kapesních krádeží, kterých se měla dopustit v centru města,“ upřesnila Maturová.

Zlodějka přitom byla poměrně robustní, takže pečovatelka by se případnému útoku bránila jen těžce. K napadení však nedošlo.

„Seniorka i pečovatelka jsou v pořádku, třicetiletá žena si ve zkráceném přípravném řízení převzala podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže ve druhém odstavci ve stádiu pokusu, za což ji hrozí až tříleté vězení,“ dodala mluvčí.