V České Rybné u Proseče na Chrudimsku zasahovali hasiči u požáru garáže....

V České Rybné u Proseče na Chrudimsku zasahovali hasiči u požáru garáže. Příčinou je závada na baterii elektrokoloběžky. | foto: HZS Pardubického kraje

Požár v garáži způsobila baterie elektrokoloběžky, škoda dosáhla půl milionu

  • 9
Čtyři jednotky hasičů musely dnes zasahovat u ranního požáru garáže v České Rybné nedaleko Proseče na Chrudimsku. Příčinou je s největší pravděpodobností technická závada na baterii elektrokoloběžky. Škodu hasiči vyčíslili na půl milionu korun.

Hlášení o hořící garáži přijalo operační středisko hasičů v šest hodin ráno. Na místo okamžitě vyrazily jednotky hasičů z Hlinska, Proseče, Skutče a Krouny.

„Uvnitř garáže o rozměrech asi 3,5 krát 5 metrů byly dvě čtyřkolky, koloběžky, elektrokoloběžka a asi pět kol,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Z fotografií od hasičů vyplývá, že rizikem při hašení byla svařovací souprava s tlakovou lahví.

Vyšetřovatel hasičů si nechal na místo povolat odborníka z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč, který pomáhal příčinu požáru vyšetřit.

„Nakonec bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností vznícení baterie elektrokoloběžky,“ dodala Horáková.

Hasičům se podařilo uchránit majetek ve výši pět milionů korun.

Baterie elektrokoloběžky vzplála také v únoru v Ostravě (7. února 2024):

7. února 2024