Opilý motorkář u Litomyšle sjel mimo silnici. | foto: Policie ČR

Opilý motorkář odešel od nehody, pak se přiznal projíždějícím policistům

  • 0
Férové přiznání tento týden předvedl jeden motorkář na Svitavsku, když s bezmála dvěma promile poslal svoji motorku do příkopu. Z místa nehody nejdříve odešel, pak se projíždějící hlídce u silnice přiznal a policisty zavedl zpět.

Havárii motorkáře na výjezdu z Litomyšle na Českou Třebovou policisté na lince 158 přijali ve středu okolo jedenácté hodiny večer.

„Na místo okamžitě vyrazili policisté z oddělení hlídkové služby Svitavy, kteří po cestě potkali chodce v motorkářské kombinéze. Muž se potácel u krajnice směrem k obci Suchá a na dotaz hlídky, zda nebyl účastníkem dopravní nehody, se doznal, že ano,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Muž se nesnažil zatloukat a na rovinu policistům řekl, že nezvládl řízení a s motocyklem sjel do příkopu. Poté je zavedl k místu havárie.

Motorkář se srazil s nákladním autem, vážným zraněním na místě podlehl

Policistům se chování muže nezdálo a už při prvním kontaktu pojali podezření, že je pod vlivem alkoholu. To potvrdila i orientační dechová zkouška, která ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. Motorkáři hrozí až tři roky za mřížemi.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a protože při tom řidič způsobil i havárii, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Kopecká.

18. srpna 2023