Tři motorkáře nezastavil ani varovný výstřel, hlídka je vypátrala na poli

  • 26
Hned několik policejních hlídek v polích na Chrudimsku nahánělo trojici motorkářů, kteří si z opakovaných výzev k zastavení ani z varovného výstřelu nic nedělali. Policisté po dopadení dvojice mužů a ženy nezjistili žádné prohřešky, kvůli nerespektování pokynů policistů jim však hrozí pokuta.

Policisté si skupinky motorkářů všimli na začátku dubna v Tovární ulici v Chrudimi. Když chtěli dva muže a jednu ženu preventivně zkontrolovat kvůli zabahněným registračním značkám, trojice reagovala jako by se jich policejní výzvy k zastavení a hlasitá houkačka netýkaly.

„První dva motorkáři kolem hlídky projeli, na výzvu k zastavení nereagovali a ujížděli dál směrem na Pardubice. Třetí z nich jel za policejním vozidlem, které první dva motorkáře pronásledovalo, aby se mu známí neztratili,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Jak je vidět z uveřejněných policejních záběrů, jeden z motorkářů chtěl policejní hlídku setřást tím, že sjel ze silnice do pole. V tu chvíli zasahující policista použil jako donucovací prostředek zbraň a vypálil varovný výstřel. Ani to však nepomohlo a motorkáři ujížděli dál. Mezi Chrudimí a Ostřešany se hlídce ztratili z dohledu.

„To už ale k místu směřovaly další policejní hlídky. Netrvalo ani půl hodiny a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení všechny tři motorkáře, dva muže ve věku 49 a 65 let a 34letou ženu, vypátrali na poli u lesa u obce Tuněchody,“ dodala Muzikantová.

Paradoxní na celé honičce je, že motorkáři neměli moc důvodů k ujíždění. Skupinka nic nenadýchala a negativně vyšly i testy na drogy. V pořádku byly i motocykly.

„Poté již všichni tři putovali služebními vozidly na chrudimskou služebnu k podání vysvětlení. Projevili lítost nad svým jednáním a uvedli, že jednali z nerozvážnosti,“ uvedla policejní mluvčí.

Dobrodružná honička je však lacino nevyjde. Policisté všechny tři motorkáře postoupili k projednání přestupků ke správnímu řízení, kde jim hrozí za nerespektování pokynů policistů k zastavení a řízení vozidel s nečitelnými registračními značkami sankce ve výši 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.