ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Karel Kopáč, MAFRA, MAFRA

Žena v MHD po prudkém brzdění upadla a zemřela, policie shání cestující

  • 8
Při prudkém brzdění autobusu MHD utrpěla v Pardubicích těžké zranění 75letá žena, která při nečekaném manévru upadla na podlahu. Po několika dnech v nemocnici zemřela. Policie nyní hledá cestující, kteří s důchodkyní jeli na lince číslo osm, aby se ozvali.

Nehoda se stala v pondělí 21. března krátce před půl druhou odpoledne na Palackého třídě, na úrovni bočního vchodu do OD Atrium Palace.

„K pádu cestující došlo v autobusu na lince č. 8, ev. č. 113. Řidič MHD, který jel od Masarykova náměstí na hlavní vlakové nádraží, měl být vzniklou dopravní situací donucen k brzdění až do úplného zastavení. Cestující 75letá žena upadla na podlahu autobusu,“ popsala nehodu policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Po návratu domů se ženin zdravotní stav zhoršil a záchranka ji převezla do pardubické nemocnice, kde po několika dnech těžkým zraněním podlehla.

Pardubičtí policisté žádají spolucestující z autobusu linky č. 8, kteří viděli pád ženy, aby je kontaktovali na tel. 974 566 254, nebo přímo na linku 158.