Strážníci nechali odtáhnout auto zaparkované na chodníku v pardubické Janáčkově...

Strážníci nechali odtáhnout auto zaparkované na chodníku v pardubické Janáčkově ulici. Pro vůz si pak přišel majitel, který ovšem nemá řidičský průkaz. | foto: Městská policie Pardubice

Muž bez řidičáku si vyzvedl odtažené auto, strážníci si na něj počíhali

  • 5
Notnou dávku drzosti prokázal majitel renaultu potrestaný již šesti zákazy řízení. Že si z nich nic nedělá, předvedl poté, co strážníci nechali odtáhnout jeho špatně zaparkované auto a on si pro vůz přišel na odstavné parkoviště.

Stříbrného renaulta nechali strážníci odtáhnout, protože vozidlo stálo na chodníku před vchodem do jednoho z paneláků v Janáčkově ulici.

Pro auto si pak za pár hodin přišel na odstavné parkoviště pětačtyřicetiletý majitel s kamarádem, protože on sám o řidičák přišel.

„Ve dvou prý muži přišli proto, že majitel vozu nemá řidičský průkaz a vozidlo údajně na místě zaparkoval právě kamarád, který s ním i odjede. Naše hlídka tedy dala pokutu onomu kamarádovi a místo opustila. Jenže strážníci nejeli daleko. Zůstali na dohled výjezdu z parkoviště, aby si zkontrolovali, kdo s autem skutečně odjede,“ sdělil mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora.

A intuice strážníků byla správná, kamarád auto neřídil. Za volantem seděl muž, který už předtím prohlásil, že nemá řidičský průkaz.

Lustrací hříšníka muži zákona nakonec zjistili, kvůli čemu řidičský průkaz nemá.

„Zákazů řízení a s nimi spojených trestných činů maření úředního rozhodnutí má na kontě už šest. Účet za tuto sedmou jízdu s ním tak už přijela sepsat Policie České republiky,“ dodal Jiří Sejkora.