VIDEO: Zdrogovaný řidič hnal městem v protisměru, boural na cyklostezce

  • 16
Ve zběsilou honičku se v neděli kolem třetí hodiny ráno proměnila jízda pětatřicetiletého řidiče peugeotu po Pardubicích. Když se ho pokusila zastavit policie, snažil se uniknout. Měl zákaz řízení, navíc za volant sedl pod vlivem pervitinu.

Při ujíždění řidič ohrožoval všechny kolem. Nerespektoval rychlost ani dopravní značení, křižovatkami i ulicemi města projížděl, jako kdyby byl stále na hlavní komunikaci, několikrát jel v protisměru, „přeskakoval“ retardéry.

V závěru se vydal na cyklostezku, kde jeho bláznivá jízda skončila nárazem do dopravního značení.

„Policisté se po celou dobu radiostanicí domlouvali s kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení, neustále jim udávali místo, kam odbočil. Jenže řidič kličkoval natolik, že nebylo možné odhadnout, kudy pojede a v jakém místě by mu mohli jeho zběsilou jízdu překazit,“ uvedla pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

Zastavovací pásy nakonec nebyly potřeba, pirátovi se do cesty připletlo kovové zábradlí a svislé dopravní značení, do nichž naboural. Policisté ho pak z auta vytáhli se zbraněmi v ruce.

Ve vozidle spolu s 35letým mužem cestovali jeho dva kamarádi ve věku 34 a 38 let. Mladší skončil se zraněním v nemocnici.

Řidič, který za volantem nesměl sedět, při následné kontrole nenadýchal alkohol, pozitivní však byl výsledek testu na amfetamin, hlavní složku pervitinu. Muž se přiznal, že drogu užil před čtyřmi dny a dobrovolně se podrobil odběru krve.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.