Dynamo hledá třetího člena představenstva.

Dynamo hledá třetího člena představenstva. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hokejové Dynamo stále hledá sportovního manažera, rozhodne se po baráži

  • 6
V pondělí skončilo výběrové řízení na pozici nového sportovního manažera HC Dynamo Pardubice. Žádný ze dvou finálových kandidátů však nezískal potřebnou většinu hlasů výběrové komise. Výběr třetího člena představenstva městského klubu tak přijde na řadu až po skončení baráže.

Do výběrového řízení se přihlásilo osm uchazečů. Nominace pro postup do dalšího kola výběrového řízení získali čtyři z nich. K finální osobní prezentaci a osobnímu pohovoru byli na základě hlasování komise pozváni dva kandidáti.

„Oba dva finalisté při ústním pohovoru prezentovali svoji vizi budoucího směřování Dynama i konkrétní kroky, které by realizovali po nástupu do funkce sportovního manažera,“ uvedl předseda výběrové komise a radní Pardubic za Koalici pro Pardubice (KDU-ČSL a Nestraníci) Vít Ulrych, který dodal, že prezentace obou finalistů politiky nepřesvědčila stoprocentně o tom, že navržené koncepce budoucího směřování klubu jsou ideálním řešením.

Mezi fanoušky vyvolalo rozhodnutí údiv, a to z několika důvodů.

„Dokáže si někdo představit, že by manažerovi Kusému schvalovala podřízeného oficiálně nějaká komise? Jakou autoritu pak může generální manažer Dušan Salfický u svých kolegů mít, když si je vlastně ani nevybere. Z toho je jasně vidět, že reálnou zodpovědnost za klub má někdo jiný, ať si navenek politici říkají cokoliv jiného,“ řekl bývalý dlouholetý šéf pardubického fanklubu Karel Klodner.