Na muže museli nastoupit strážníci.

Na muže museli nastoupit strážníci. | foto: Městská policie Pardubice

Posilněný drogami běžel z Pardubic do Holic, na silnici ohrožoval řidiče

  • 9
Neplánované popojíždění kolem pardubické čtvrti Dubina a také velké policejní manévry zažily včera odpoledne Pardubice. To vše kvůli zdrogovanému muži, který se proměnil v běžce a pod vlivem metamfetaminu se vydal směrem na Holice, kam měl v plánu doběhnout.

Muž běžící po pardubické „rychlodráze“ směrem na Dubinu znepokojil řidiče, kteří před šestnáctou hodinou touto frekventovanou silnicí projížděli. Několik z nich se proto obrátilo na linku 156.

Na uvedené vozovce je dopravním značením zakázán vstup chodcům, dále muž porušil i obecné ustanovení zákona zakazující chodcům bezdůvodný pohyb ve vozovce.

Po stopách dvacetiletého běžce tak vyrazila výjezdová hlídka strážníků, která jej po krátké chvílí nalezla.

„Stále běžel a když spatřil hlídku, ještě zrychlil. Na výzvy k zastavení nereagoval, strážníci proto vyrazili za ním,“ popsal mluvčí pardubických městských strážníků Jiří Sejkora.

V ulici Jana Zajíce jej strážníci dostihli a protože stále odmítal na zákonnou výzvu zastavit, došlo na použití donucovacích prostředků a svedení muže na zem a jeho spoutání.

Následný test na alkohol vyšel negativní, zato test na návykové látky vyšel pozitivní.

„Dle vlastních slov chtěl takto nabuzen pokračovat až do Holic,“ řekl Sejkora.

Místo do cíle putoval muž na záchytnou stanici. Ještě ho čekalo vysvětlování, proč neuposlechl zákonné výzvy strážníků.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz