Přistižený zloděj se majiteli domu vysmekl, a na místě tak zanechal svoji bundu...

Přistižený zloděj se majiteli domu vysmekl, a na místě tak zanechal svoji bundu i s osobními doklady. | foto: Policie ČR

Přistižený zloděj utekl bez dokladů a kola. Policii nahlásil, že ho okradli

  • 0
Zloděj nešika, tak by se dal s nadsázkou označit recidivista, který při pokusu o krádež jízdního kola v obci na Frýdecko-Místecku přišel o vlastní bicykl a doklady. Navíc pak chtěl policistům nahlásit, že on sám byl okraden.

O případu, který se stal na konci února, informovali policisté až nyní. Sedmatřicetiletý recidivista tehdy vnikl na pozemek rodinného domu, kde ho zaujala neuzamčená dílna. V ní nalezl několik jízdních kol, z nichž si jedno vybral, že ho ukradne. 

„Byl však vyrušen majitelem domu, který se jej pokusil zadržet. Zloděj se mu ale vysmekl, a na místě tak zanechal svoji bundu i s osobními doklady. Při útěku nechal před domem také své jízdní kolo, na kterém přijel,“ popsala případ policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

O dva dny později pak zloděj přišel na policejní služebnu nahlásit, že byl okraden o bundu s doklady a o jízdní kolo.

Policisté však už o zpackané krádeži v dílně věděli. Zlodějovu bundu i kolo jim totiž předal majitel domu, který pachatele načapal a případ nahlásil. „Při výslechu se pak recidivista ke krádeži přiznal,“ doplnila Kubzová.

Policisté případ vyšetřují jako porušování domovní svobody a pokus o krádež, pachateli hrozí až tři roky vězení.