Požár tahače s převáženými vozidly na obchvatu Třince. (12. ledna 2024)

Požár tahače s převáženými vozidly na obchvatu Třince. (12. ledna 2024) | foto: HZS MSK

U Třince hořel tahač převážející auta, škoda se vyšplhala na 900 tisíc

  • 3
Dopravu na části frekventované silnici I/11 z Jablunkova na Třinec blokoval před polednem požár tahače, který převážel dvě vozidla. Plameny zachvátily i jedno z aut. Na místě zasahovali hasiči i policisté.

Hasiči se o incidentu na obchvatu Třince dozvěděli chvíli před jedenáctou hodinou. „Na místo byla vyslána profesionální jednotka z Třince a dobrovolní hasiči z Jablunkova. Požár tahače byl už plně rozvinutý, například kabina byla v plamenech, podařilo se ho lokalizovat za čtvrt hodiny a uhasit v 11:42 hodin,“ informovala krajská mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Provoz směrem na Třinec byl v době hašení zcela uzavřen, „Poté, co se podařilo plameny uhasit, byly automobily vpuštěny do jednoho pruhu a dopravu na místě dále usměrňujeme,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Kubzová. Před třináctou hodinou pak byly volné oba pruhy.

Plameny zachvátily i jedno z převážených vozidel, řidič tahače však zraněn nebyl, při příjezdu hasičů se už pohyboval mimo tahač. Policie s hasičskými specialisty se příčinami požáru dále zabývají.

„Vyšetřovatel stanovil výši škody na 900 tisíc korun, hodnoty ve stejné výši hasiči uchránili,“ informoval mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

31. prosince 2016