Diskuze

Jsme proti, znělo jasně na projednávání stavby spalovny

Jednoznačný směr nabralo od samého začátku veřejné projednávání dokumentace posouzení vlivů na životní prostředí spalovny společnosti Suez. Ta by měla vzniknout na katastru ostravského obvodu Mariánské Hory nedaleko někdejší koksovny Šverma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni jsou chytří až na půdu, ale do zákulisí nikdo nevidí, ani já nééé.

Ale, všichni si moc dobře pamatujeme jak dopadly podobné projekty v Ostravě, viz. rekultivace Hrabovských hald, které se použily na dálnici a dneska se bude dálnice dělat znovu. A ještě my v nadpisu chybí podstatná věc, že se jedná o Spalovnu NEBEZPEČNÉHO odpadu.

0 0
možnosti
Foto

Málokdo si uvědomuje že taková spalovna představuje dobré řešení pro region s průmyslem v útlumu představuje několik desítek pracovních míst - a je to také likvidace odpadu v místě vzniku a rovněž výroba tepla a elektrické energie.

0 0
možnosti

Já jsem pro to, aby se zde v Ostravě ta spalovna postavila. V kraji se vyprodukuje nebezpečného obvodu, který je třeba spálit výrazně více než je kapacita té stávající. A kde ji stavět než v místě dávno poškozeném průmyslem a kde v nedávné minulosti se zavřela koksovna, která řádově produkuje emisí více?

2 0
možnosti

150 lidí z 300 tis. je cajk ;-)

3 0
možnosti

Jedná velká spalovna je pro MS kraj dostačující. Se stále se snižující mírou těžkého průmyslu v kraji není důvod stavět další. To chcete spalovat odpad z celé republiky?

0 7
možnosti

Jasný, raději budeme jedovaté odpady vyvážet do přírody a hrabat je pod zem :-/ Dnešní spalovny vypouštějí do ovzduší naprosté minimum škodlivin. V podstatě spalují i kouř...

8 0
možnosti

Bohužel Ostraváci si nevidí na špičku nosu. Kvůli nim budeme mít my všichni tady v MS kraji brzo zdražené platby za odpad.

bylo to vidět už i na těch lagunách, kdy nejlepší a nejekologičtější řešení bylo vedle lagun postavit spalovnu speciálních odpadů a laguny zlikvidovat tam. Ne to vozit stovky kilometrů a na únicích zvyšovat exhalace a množství toxického prachu v ovzduší ve výsledku na obrovské ploše různě v ČR.

9 0
možnosti

Takovéto stavby se nedají stavět "po dobrém" se souhlasem místních. Nikdo nechce za barákem spalovnu, dálnici, elektrárnu, ůložiště jaderného odpadu.. Ale všichni produkují odpad, chtějí jezdit, chtějí svítit a topit.

14 0
možnosti

F45i95l86i45p 42I96m64a78c

7. 3. 2019 22:00

plno chytrych lidicek tady... ale chtel bych videt kazdeho jednoho z Vas mudrlantu zde..., co byste rikali, kdyby Vam jednu takovou spalovnu meli postavit za plotem! Coz v tomto obvodu je to doslova "za plotem" Nejdrive si zamette pred vlastnim prahem a pak diskutujte!

2 10
možnosti

Tak chytráku, já bydlím 2 km od jedné u nás v Brně a garantuji Ti že z ní jde méně emisí než z lecjaké domovní kotelny na uhlí kterých máte na Ostravsku tisíce. A schvaluji její rozšíření z 250 na cca 370 tisíc tun. Je to uprostřed města a není s tím žádný problém.

10 0
možnosti

F81i96l45i40p 19I15m19a96c

7. 3. 2019 21:52

Postavte si to nekde v Beskydech vy mudrlanti. Uz tak se tu neda dychat!

0 3
možnosti