Diskuze

Zarovnat haldy? Hloupost. Jsou turisticky atraktivní, říká odborník

Jan Lenart z Ostravské univerzity se dlouhodobě zabývá tematikou hald v Ostravě a na Karvinsku. Na nedávném prvním ročníku festivalu Pestré vrstvy, který byl přednáškami nebo komentovanými prohlídkami zaměřený právě na proměnu území, vedl zájemce na haldu Ema, kde leží hlušina z dolu a koksovny Trojice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB
LK

Taky se tam daří vínu. Ostravské haldové už začíná být pojem. Co teprve až přijdou přívlastková vína. Pozdní sběr, výběr z bobulí, či snad ledové víno a slámovka. Vinná trať halda Ema zní skvěle :-)

2 0
možnosti
DB

tricet roku se v tom nikdo nevrtal a je to turisticky atraktivni..

tak se v tom zacnem vrtat..sesbirame granty... a bude to jeste lepsi...

vau

1 1
možnosti
KK

Zarovnat ne, ale rekultivovat povrch určitě ano, jinak budou trvalým zdrojem prachu. Přirozeným procesem nakonec zarostou tak jako tak.

1 0
možnosti
VB

Chytne se toho nějaký dojič eurobolševických fondů a bude rekultivovat až do vyčerpání poslední Bruselské farmy, kde se líhnou dotace.:-):-):-)

5 0
možnosti
JU

J59o27s98e32f 76U75l25m56a61n

26. 5. 2018 18:40

Je to tak...vždycky, když jdu po haldě, tak všude potkávám zástupy japonských turistů s foťáky. Ostravské letiště nestíhá odbavovat jedno letadlo za druhým, doprava kolabuje. Hlavně, abychom se nedostali pod ochranu UNESCO, to už bychom se česky na ulici ani nedomluvili...

5 0
možnosti