ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Lach, Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Šest lidí se zranilo v noci při požáru bytového domu v Ostravě

  • 4
Šest lidí se zranilo v noci na sobotu při požáru bytového domu v Ostravě-Dubině. Jeden z obyvatel utrpěl popáleniny, pět dalších se nadýchalo zplodin. Škodu hasiči, kteří s pomocí dýchacích masek ze zakouřeného objektu zachránili dvanáct lidí, odhadli na 200 tisíc korun. Příčinu požáru zjišťují, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Hořet začalo v kuchyni jednoho z bytů ve čtvrtém patře domu v sobotu kolem půl druhé ráno. „Ještě před příjezdem hasičů opustily dům dvě desítky obyvatel, dalším dvanácti z nich musely pomoci ven zasahující jednotky, a to i pomocí speciálních vyváděcích masek s filtrem,“ řekl.

Záchranáři ošetřili šest lidí. „Popáleniny horních končetin utrpěl muž, jehož totožnost neznáme,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že při požáru se dalších pět lidí nadýchalo zplodin. „Jednalo se o ženy ve věku šestadvacet až dvaasedmdesát let,“ doplnil.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,