Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Student z ciziny ze žárlivosti pobodal na kolejích v Ostravě jiného

  • 43
Pobodáním skončil v noci z pátku na sobotu konflikt mezi dvěma zahraničními studenty v areálu studentských kolejí v Ostravě. Dvaadvacetiletý muž byl převezen ve vážném stavu do nemocnice. O dva roky starší útočník se pokusil uprchnout, zadrželi jej na nádraží ve Studence.

Událost se stala v areálu kolejí Vysoké školy báňské asi hodinu před půlnocí.

„Na základě zjištěných informací mělo dojít nejdříve ke slovnímu konfliktu a poté k fyzickému napadení, přičemž mladší z mužů utrpěl vážná bodná zranění, se kterými byl hospitalizován v nemocnici,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Po útočníkovi, který z místa uprchl, začali policisté ihned po oznámení pátrat. Následně jej zadrželi na nádraží ve Studence. Případ prověřují krajští kriminalisté. „Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a jako motiv uvedl žárlivost,“ doplnila mluvčí.

Zraněný muž je pobodaný v oblasti břicha. „V okamžiku našeho příjezdu byl muž při vědomí, jeho stav byl však život ohrožující. Zdravotníci se postarali o prvotní ošetření, zajistili žilní vstup a podali potřebné léky včetně kyslíku. Následně byl pacient přepraven do ostravské fakultní nemocnice a předán týmu oddělení urgentního příjmu. Jeho stav zůstával velmi vážný,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Vyšetřovatel v neděli útočníka obvinil z pokusu o vraždu. V případě odsouzení obviněnému hrozí pobyt za mřížemi v délce od 10 do 18 let. Vyšetřovatel také navrhuje pro obviněného vazbu.

,