Vykradače aut našli policisté schovaného v gauči, seděly na něm tři děti

  • 6
Nejdříve ujížděl městem v kradeném autě, pak se schoval do rozestlaného gauče. Tak zkraje roku vypadal útěk jedenačtyřicetiletého recidivisty, který prchal před ostravskými policisty. Muže se však podařilo dopadnout a hrozí mu až čtyři roky ve vězení.

Ostravská policejní hlídka si na začátku roku všimla jedoucího automobilu s hledanou registrační značkou. Policisté se proto rozhodli auto zastavit a zkontrolovat. Řidič však na výzvu nereagoval a místo toho začal ujíždět.

Později zastavil v ulici Kosmova v Ostravě-Přívozu a z nastartovaného vozu uprchl do jednoho z tamějších domů, kde podle zdroje iDNES.cz bydlela mužova přítelkyně. Na místo se brzy sjelo několik policejních hlídek z okolí a začaly po muži pátrat. „Netrvalo dlouho a policisté muže našli schovaného v jednom z bytů v rozestlaném gauči, na kterém seděly tři děti. Zadržený 41letý muž putoval na policejní stanici,“ popsala zásah policejní mluvčí Eva Michalíková.

Při vyšetřování se ukázalo, že jízda v kradeném autě ale není jediný prohřešek dotyčného. Měl také zákaz řízení všech motorových vozidel a na kontě několik vloupání do aut, odkud bral vše, co tam lidé nechali. „Jednalo se například o peněženku s doklady a platebními kartami, oblečení, ale také sluchátka či sedm kusů motorových pil,“ jmenovala mluvčí.

Muž si šel pro svačinu a nechal nastartované auto, ukradl mu ho zloděj

Muž postupoval vždy stejně. Násilím vnikl dovnitř auta a pak už bral vše, co ve voze objevil. Podle kriminalistů měl na svědomí celkem sedm skutků. Kradené pily pak vypadával za své a prodal neznámému kupci. „Nelegální zisk z tohoto prodeje poté zřejmě použil pro svou potřebu,“ dodala Michalíková.

Kriminalisté muže obvinili z několika trestných činů a v případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky ve vězení.