(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Muž popíjel ve Stodolní a přišel o klíče. Zloději mu pak vykradli byt

  • 9
Přemíra alkoholu a ztráta pozornosti se může krutě nevyplatit. Pochopil to i pětadvacetiletý muž, který mohutně popíjel na proslulé Stodolní ulici v Ostravě. Jenže ho okradli a velmi záhy zloději navštívili jeho byt.

Mladý muž si do Stodolní ulice vyrazil na konci dubna a v noci na neděli putoval z baru do baru. Nejspíše pravidelně a notně konzumoval alkohol různého druhu, protože teprve při ranním příchodu domů zaznamenal, že mu chybí klíče od bytu a navíc je bez bot. 

Přespal proto jinde a ke svému bytu dorazil až odpoledne. A tehdy zjistil, že je vykradený. „Zatím neznámý pachatel odcizil věci za asi 60 tisíc korun, například několikero párů bot, mobilní telefon, sluchátka, reproduktor, klíče od vozu a další,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policisté se případem zabývají a také ověřují pravdivost mužovy výpovědi. Pachateli hrozí za krádež až pětileté vězení.

Současně kriminalisté vyšetřují další případ spojený se Stodolní ulicí, v němž je poškozený také pětadvacetiletý muž. Ten v jednom z místních nočních podniků oslavoval své narozeniny, proto ani nezaregistroval, že mu někdo z kapsy kalhot vzal mobilní telefon iPhone. Škodu vyčíslil na dvacet tisíc korun.