Vandal v Ostravě skákal po autech a rozbíjel skla, za noc poničil sedm vozů

  • 3
Po neznámém pachateli, který během jediné noci úmyslně poškodil několik zaparkovaných aut v Ostravě-Mariánských Horách, pátrají policisté. Agresivní jednání muže, kdy skáče po vozidlech a rozbíjí skla, zachytily městské kamery. Policie nyní žádá o pomoc veřejnost.

Vandalství muže dosud neznámé totožnosti zachytilo několik městských kamer a ze záznamů je zřejmé, že během jediné noci dotyčný poškodil hned několik zaparkovaných vozidel na ulici Korunní v Ostravě.

Na videu jde vidět, jak pachatel na jedno z aut skáče a vší silou dupe do čelního skla. Poté, co se mu jej daří rozbít, se obrací na útěk a prchá z místa pryč. „Do jiných vozidel naopak uhodil nezjištěným předmětem, čímž jim rozbil skleněné výplně oken,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Sdílená kola v Opavě čelí vandalům, do opravy už jich musely jít desítky

Během svého nočního řádění muž poškodil dohromady sedm vozů a způsobil tak škodu ve výši několika desítek tisíc korun. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc s identifikací pachatele.

„Jakoukoli informaci, která by mohla vést k jeho ztotožnění, volejte na tísňovou linku 158, případně ji sdělte na nejbližší policejní služebně. Také se obracíme na samotného muže, aby se přihlásil na obvodní oddělení Ostrava-Mariánské Hory, ulice Strmá 14,“ doplnila mluvčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz