Spící opilec spadl z lavičky u zdi a zaklínil se, hasiči ji museli demontovat

  • 3
Opil se, usnul v centru Ostravy venku na lavičce a ve spánku se zaklínil mezi lavičku a stěnu za ní. Zaseknutému muži pomohli z nepříjemné pasti až hasiči, kteří museli celou lavičku odstranit.

Spícího muže na lavičce točny trolejbusů v Moravské Ostravě si v sobotu v poledne nejprve všiml strážník sledující dění ve městě skrz kamerový systém. Spáč se převaloval a hledal vhodnou pozici tak dlouho, až sjel napřed částí těla, a pak úplně celý za lavičku. Tam však byla zeď a muž se v místě zaklínil.

„Za lavičkou byl poněkud zúžený prostor, a to kvůli opěrné zídce situované za ní,“ popsal situaci pro příjezdu strážníků na ostravské náměstí Republiky mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Analýza řeší šance sociálně vyloučených, koncept má pomoci dětem i dospělým

Úzký prostor a zřejmě i množství vypitého alkoholu ale dvaačtyřicetiletému muži nedovolilo se vlastními silami z nepříjemné pozice vysvobodit, a tak znovu usnul. Když jej strážníci probudili, zkusil to s jejich pomocí znovu, ale také marně.

„Později tak muže museli vyprostit zpoza lavičky až přivolaní hasiči, a to demontáží lavičky,“ konstatoval Machů.

Po záchraně z nechtěné situace nebyl muž schopný samostatné chůze ani souvislé komunikace. Dechová zkouška prokázala, že má 2,79 promile alkoholu. „Vzhledem k situaci tak skončil na záchytce,“ uzavřel mluvčí strážníků.