O očkování bez registrace v obchodním centru Nová Karolina v Ostravě má zájem...

O očkování bez registrace v obchodním centru Nová Karolina v Ostravě má zájem hodně lidí. | foto: Adolf Horsinka

Očkovací centra v kraji se přestěhovala, v Nové Karolině ještě zůstalo

  • 0
Několik očkovacích center v Moravskoslezském kraji, která měsíce fungovala ve sportovních či školních budovách, musely nemocnice přestěhovat. Vakcinace měla skončit i v obchodním centru na Nové Karolině. Tam ale pokračuje dál, zatím až do konce září.

Například havířovští zdravotníci opustili sportovní halu Slávie a přesunuli očkovací centrum do areálu nemocnice, kde očkují od středy 1. září. „První den přišlo asi 200 lidí. Víc už jich v poslední době nechodilo na očkování ani do haly,“ řekla mluvčí havířovské nemocnice Irma Kaňová.

Podotkla, že nejméně dvojnásobný počet zájemců o vakcínu evidují pouze vždy v pátek, což je den vyhrazený pro očkování dětí.

I opavské centrum změnilo adresu. Z budovy Slezské univerzity na Bezručově náměstí se přesunulo do Obecního domu v Ostrožné ulici, kde očkuje i neregistrované.

Stěhování čeká také očkovací centrum, které provozuje třinecká nemocnice v tamním domě dětí a mládeže. Zatím ale není jasné, kam.

„Centrum začne 6. září očkovat také vakcínou Janssen, ale 15. září ukončí činnost. Po pár dnech otevřeme nové centrum buď v nemocnici, nebo v jiném místě. To ještě řešíme,“ sdělila mluvčí Nemocnice Třinec Irena Sikorová Nožková.

Protože zájemců o očkování citelně ubylo, krnovská nemocnice už zavřela a zatím zakonzervovala očkovací centrum v Břidličné.

I Fakultní nemocnice Ostrava oznámila, že na konci prázdnin zavře centrum v Nové Karolině a neregistrované zájemce přesune na blízkou Černou louku, kam si například ve středu přišlo pro vakcínu jen 258 lidí. A na Karolinu 83. Zřizovatel ale rozhodl jinak. V Karolině se tak bude očkovat celé září.