Diskuze

Obec přehradu v Nových Heřminovech odmítá, stát jinou variantu nepřipouští

Zástupci Nových Heřminov odmítají umístění stavby přehrady na území obce. Společně s Hnutím Druha a dotčenými lidmi již vznesli námitky v územním řízení. Ochranu před povodní lze podle nich zajistit levněji a efektivněji. Podle ministerstva zemědělství je na diskusi o variantách ochrany pozdě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žiji docela blízko a tak situaci dobře znám. Ta přehrada už se měla dávno začít stavět. To není stát, ale Kocourkov, když neumí využít všech možností a stavbu prosadit. Úplně úsměvné je to, že stavbě brání představitelé obce, které živí ( a docela dobře) stát z daní všech občanů. A to už vůbec nemluvím o tom, za jaké předražené peníze byly vykoupeny pozemky a stavby těch, kdo je prodali.

2 1
možnosti

J70a69k66u38b 16K10o67s

24. 3. 2021 12:18

Kolik přehrad, silnic, železnic, továren a dalších věcí ve bychom měli, kdyby stejné povolovací procesy jako dnes zavedli naši předci už třeba před 100 lety?

7 2
možnosti

A kolik nezvratných škod na přírodě by se nestalo..... Dnes jedni pláčou nad zadržováním vody v krajině a jiní dál způsobují ekologické škody a přehrada v Heřminovech je další rána do přírody Nízkého Jeseníku jen kousek od Slezské Harty / dnes víme že zcela zbytečné / a další kousek od jizvy Hrubého Jeseníku přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně. Nikdo už ji nezahojí.

1 8
možnosti