Smrt tři lidí u Opavy zavinilo předjíždění v zatáčce, stav dítěte se lepší

  • 426
Vážně zraněná pětiletá holčička, která jediná přežila čtvrteční nehodu na Opavsku, se podle lékařů dostala z nejhoršího. Čelní srážku, při níž zahynuli tři lidé, podle prvotních zjištění policie zavinil čtyřiašedesátiletý řidič fordu, který riskantně předjížděl.

„Dle předběžných informací předjížděl v prostoru zatáčky,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská (o nehodě v článku Při srážce aut na Opavsku zemřeli tři lidé a těžce se zranilo dítě).

Řidič, který jel ve voze sám, riskantní manévr nezvládl a v protisměru se srazil s peugeotem. V něm cestoval jednapadesátiletý řidič, o tři roky mladší spolujezdkyně a pětiletá holčička. Jak potvrzují i snímky z místa, náraz vymrštil peugeot do příkopu a zcela jej zdemoloval.

Oba dospělí v peugeotu i řidič fordu zemřeli na místě, dívka byla v ohrožení života a vrtulník ji přepravil do nemocnice. 

„Utrpěla těžká poranění, její stav byl život ohrožující,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

V noci na pátek se holčička dostala z nejhoršího. „Stav dítěte je stabilizovaný,“ uvedla ráno mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě Naďa Chattová. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz