Na Novojičínsku se střetl motorkář s protijedoucím autem. (7. října 2023) | foto: HZS Moravskoslezský kraj

Motorkář zemřel po střetu s autem. To samo požádalo záchranáře o pomoc

  • 25
V sobotu odpoledne zemřel motorkář na Novojičínsku. Po střetu s autem začala motorka hořet. Automobil pomocí eCallu sám zavolal pomoc. Další tři lidé byli zraněni.

Motorka se s autem střetla čelně u Pohořílek na Novojičínsku na silnici č. 647 spojující Bílovec a Fulnek v sobotu kolem 13. hodiny.

„Podle dostupných informací měl dvaapadesátiletý motocyklista v zatáčce předjíždět, přičemž se střetl s osobním autem jedoucím v protisměru,“ řekla krajská mluvčí policie Soňa Štětínská.

Automobil po střetu sám pomocí eCallu zavolal pomoc. Operátor mohl hovořit s posádkou auta, která popsala situaci, a zároveň vůz vyslal přesné souřadnice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. K nehodě vzlétl i vrtulník.

Hasiči uhasili motorku a zároveň se snažili resuscitovat muže. Po příjezdu snahu o záchranu jeho života převzal lékař, který bohužel musel konstatovat smrt.

Záchranáři měli v péči i posádku automobilu, dvě ženy a jednoho muže. Po ošetření je převezli do novojičínské nemocnice. U řidičky policisté provedli dechovou zkoušku, která byla negativní.

„Z důvodu nehody bylo zapotřebí po dobu nezbytně nutnou komunikaci uzavřít, policisté prováděli odklon dopravy přes objízdné trasy. Policisté provedli na místě fotografickou a topografickou dokumentaci. I nadále se zabývají nehodovým dějem a veškerými okolnostmi této dopravní nehody,“ dodala Štětínská.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz