ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Na Opavsku se vážně zranil muž při práci s pilou, letěl pro něj vrtulník

  • 0
V pátek dopoledne vzlétl vrtulník letecké záchranné služby na Opavsku k těžce poraněnému muži, který bojoval o život. Pětatřicetiletý muž se poranil na krku, když pracoval s motorovou pilou.

„Před půl desátou přijali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska v Ostravě informaci o zraněném muži v obci Bolatice, části Borová. Na místo události ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a nejbližší pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci z Dolního Benešova,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Když na místo dorazili záchranáři, muž byl při vědomí, nicméně dle vyjádření Humpla byl jeho stav „život ohrožující“. Zdravotníci zjistili, že se jedná o tepenné krvácení a že muž ztratil hodně krve. Okamžitě ošetřili rány, zajistili žilní vstup a podali mu potřebné léky. 

„Po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče byl pacient letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán do péče lékařů urgentního příjmu,“ popsal zásah mluvčí záchranné služby.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz