ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Muž si zabouchl v penzionu klíče, při přelézání oknem spadl z pěti metrů

  • 6
K vážně zraněnému muži vyjížděli v sobotu záchranáři k přehradě Žermanice. Muž si zabouchl klíče, když se do pokoje snažil dostat oknem, spadl z pětimetrové výšky a zranil si hlavu. Událost vyšetřují policisté.

K velmi vážně zraněnému muži vyjížděli záchranáři hodinu a půl po páteční půlnoci do obce Lučina. V tamějším penzionu, který se nachází na břehu vodní nádrže Žermanice, spadl ze zhruba pětimetrové výšky 29letý muž.

„V době příjezdu posádek byl v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Lékař u něj zjistil poranění hlavy a známky svědčící pro poranění mozku. Pacient byl zajištěn krčním límcem, zaintubován a převeden na přístrojem řízené dýchání. Záchranáři podali potřebné léky a provedli další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče,“ popsal Humpl.

Zraněného převezli na urgentní příjem do ostravské fakultní nemocnice.

Podle informací iDNES.cz si muž zabouchl klíče a snažil se dovnitř dostat oknem z vedlejšího pokoje. Při přelézání ale spadl. 

Jak přesně se nehoda stala, zjišťují policisté. „Můžeme potvrdit, že došlo ke zranění muže, jehož si záchranáři převzali ve vážném stavu. Okolnostmi pádu se zabýváme,“ řekla iDNES.cz policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: pád, úmrtí, Žermanice