Muž visel za nohu v kontejneru na textil. Chtěl jsem suché oblečení, hájil se

  • 13
Ostravští strážníci a hasiči zachraňovali čtyřiačtyřicetiletého muže, který vlezl do kontejneru na textil, zaklínil se a visel hlavou dolů. Po vysvobození všem vysvětloval, že měl mokré oblečení, proto si chtěl uvnitř vyzvednout nějaké suché.

Incident se stal minulé úterý v ranních hodinách v Krmelínské ulici v ostravském obvodu Nová Bělá. Strážníky přivolal všímavý kolemjdoucí, který ve tmě zaznamenal, že z kontejneru na použitý textil trčí noha.

„Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že v kontejneru je zaklíněný muž, který visí hlavou dolů. Naštěstí jim zevnitř sdělil, že nemá žádné zdravotní obtíže a může bez problémů dýchat,“ popsal začátek záchranné akce mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

Z kontejneru na oblečení čouhaly nohy, málem se v něm udusil bezdomovec

Strážníci nejprve otevřením sklopných dvířek uvolnili muži nohu, díky čemuž přepadl dovnitř na balíky textilu. Pak přišli na řadu hasiči.

Ti pomocí brusky a dalšího nářadí otevřeli dveře boxu a muž mohl vylézt ven. „Strážníkům pak říkal, že měl mokré oblečení a chtěl nějakou suchou mikinu, kterou hodlal najít v kontejneru. Jenže ve dvířkách se šprajcl a nemohl tam ani zpět,“ sdělil mluvčí Machů.

Mužovo jednání bude posuzovat správní orgán, městská policie však upozorňuje na velkou nebezpečnost takového počínání. V minulosti se podobný pokus vymstil muži, který se zaklínil tak, že než mu někdo mohl pomoci, udusil se. Několikrát se také řešila různá zranění.