ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Policisté zakázali jízdu řidiči s 2,5 promile, za hodinu havaroval

  • 55
Nejspíš zcela nepoučitelný je padesátiletý řidič z Novojičínska. Policejní hlídka ho před několika dny přistihla za volantem, ačkoliv měl dvě a půl promile alkoholu. Zabavila mu řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Na to však muž vůbec nedbal, protože asi za hodinu havaroval.

Policisté vůz Škoda Octavia nejprve zastavili v sobotu před sedmnáctou hodinou na Štefánikově ulici v Kopřivnici. 

„Dechovými zkouškami bylo zjištěno, že řidič vozu je v silně podnapilém stavu, když mu byly naměřeny výsledky s hodnotami okolo 2,5 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznal. Ani nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nebo moči,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Policisté mu okamžitě zadrželi řidičský průkaz a do dalšího rozhodnutí zakázali další řízení všech motorových vozidel.

Jenže za přibližně hodinu muž ve stejném automobilu jel od obce Ženklava na Štramberk, nezvládl levotočivou zatáčku, vůz vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Řidič se lehce zranil a skončil v nemocnici. Další zkouška na alkohol prokázala 2,1 promile.

„Oba případy jsou nyní nadále prověřovány ze strany novojičínských policistů a kriminalistů, kdy je muž důvodně podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zjišťují se i další skutečnosti k jeho protiprávnímu jednání a chování,“ dodal policejní mluvčí