ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Tunel na D1 u Klimkovic byl uzavřený, mohl za to výpadek proudu

  • 18
Téměř na dvě hodiny dnes uzavřel výpadek elektrického proudu provoz v tunelu na dálnici D1 u Klimkovic na Novojičínsku. Dálnice tak byla v tomto místě neprůjezdná.

Policie odkláněla dopravu na objížďky, kvůli silnému provozu se v obou směrech tvořily kolony.

Klimkovický tunel byl neprůjezdný od půl druhé odpoledne, kdy na místě přestala fungovat elektřina. Tubusy byly v obou směrech do odvolání zavřené, uvedlo Národní dopravní informační centrum ŘSD. Dodávku proudu a provoz v nich se podařilo obnovit okolo 15:30.

Podle jeho pracovníků zatím není jasné, co výpadek proudu způsobilo.

Policie dopravu odkláněla na objízdné trasy. „Obousměrná doprava vede mimo dálnici D1. K odklonu slouží exity 349 Klimkovice a 342 Bravantice,“ uvádělo dopravní centrum.

Kvůli dopravní špičce se však v obou směrech tvořily kolony. „Ve směru na Olomouc se již před tunelem tvoří několikakilometrová kolona. Žádáme řidiče, kteří mají namířeno na tuto komunikaci, aby zvážili jinou trasu, a koloně se tak vyhnuli. Z druhé strany směrem na Ostravu se kolona tvoří do jednoho kilometru,“ sdělila v době uzavírky tunelu policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,