ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Při honičce s motorkářem policejní auto havarovalo a shořelo, zranili se tři lidé

  • 18
Civilní automobil policie havaroval dnes kolem poledne při pronásledování ujíždějícího motocyklisty nedaleko Paskova na Frýdecko-Místecku. Po nárazech do několika vozidel a svodidel auto zcela shořelo. Tři lidé, z toho dva policisté, utrpěli při nehodě zranění. Příslušníci dopravní policie motocykl pronásledovali, protože mu chyběla registrační značka.

Nehoda se stala na staré silnici mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou ve směru od Sviadnova na Vratimov. „Policisté dálničního oddělení pronásledovali služebním vozidlem v civilním provedení řidiče motocyklu,“ uvedla informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Dodala, že vůz měl zapnutý výstražný zvukový a světelný signál. Při objíždění několika v řadě stojících vozidel začal řidič jedné dodávky odbočovat. Policejní vůz se s ním srazil. Pak ještě narazil do svodidel a dalšího vozu.

Po srážce začal policejní vůz hořet. „Zdravotníkům byli předáni dva policisté a řidič dodávky. Výsledek provedených dechových zkoušek u řidičů byl negativní,“ doplnila Štětínská.

Obětí nehod v kraji loni ubylo. I 37 lidí je ale příliš, míní policisté

Na místě zasahovaly také čtyři jednotky hasičů. „Požár vozidla hasiči zlikvidovali jedním vodním proudem a následně uklidili provozní kapaliny, které unikly na komunikaci,“ popsal zásah mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Policisté okolnosti nehody zjišťují, obracejí se na případné svědky. Uvítají jakoukoliv informaci k nehodě či záznamy z palubních kamer. Nehoda se stala na křižovatce ulic U Dálnice a Československých lesů v Paskově, pronásledovaný motocyklista policii nakonec ujel. Informace mohou svědci předat prostřednictvím linky 158, dodala mluvčí.

,