(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Auto srazilo chodce na dálnici na Novojičínsku. Letěl pro něj vrtulník

  • 5
Krátce před půlnocí na sobotu zasahovali záchranáři na dálnici D1 u vážné nehody. Nedaleko Klimkovického tunelu u obce Bravantice srazilo osobní auto chodce. Cizinec utrpěl poranění hlavy a končetin, po ošetření ho transportoval vrtulník do ostravské nemocnice. Komunikace byla v jednom směru kvůli přistání vrtulníku uzavřena.

„V noci z pátku na sobotu zasahovali záchranáři ZZS MSK u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Třicet minut před páteční půlnocí byl na tísňové lince 155 nahlášen střet vozidla s osobou, a to na dálnici D1 u obce Bravantice, nedaleko Klimkovického tunelu,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Na místo nehody okamžitě vyrazili záchranáři z Bílovce a vzlétl vrtulník z Ostravy. Nicméně u zraněného jako první zastavil lékařský tým z Fulneku, který místem projížděl od jiného případu. 

„Čtyřiapadesátiletý cizinec se pokoušel přejít dálnici, přičemž ho srazilo projíždějící vozidlo. Po střetu zůstal při vědomí, utrpěl však poranění hlavy a dolní končetiny, zároveň jevil známky silné opilosti. Posádky ZZS zajistily muže krčním límcem, zajistily dlahou poraněnou dolní končetinu a uložily jej do vakuové matrace,“ popsal zásah Humpl.

Záchranáři poraněnému podali léky a letecky ho transportovali do ostravské fakultní nemocnice. 

Přibližné místo nehody

Přibližné místo nehody

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz