ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Auto v Brumovicích na Opavsku srazilo cyklistu, ten zraněním podlehl

  • 8
Pětapadesátiletý cyklista nepřežil v úterý odpoledne na Opavsku srážku s osobním autem. Utrpěl rozsáhlá poranění, kterým podlehl. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Kateřina Kubzová. Cyklista podle policie pravděpodobně nedal přednost v jízdě osobnímu vozu, který jel po hlavní ulici.

„Nehoda se stala na silnici 1/57 okolo 15:00 ve Skrochovicích, které patří k obci Brumovice. Komunikace byla po nehodě v obou směrech uzavřena,“ uvedla Kubzová. Obnovit provoz se podařilo po 19:00. „U řidiče (ročník 1992) byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem,“ doplnila.

Cyklista utrpěl zranění, kterým bohužel na místě podlehl. Po srážce byl v bezvědomí. První pomoc mu začali poskytovat svědci události.

„Zasahující lékař zjistil, že u pacienta došlo k zástavě dechu i oběhu. Zjevná byla mnohočetná poranění, a to v oblasti trupu a končetin. Záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci, ale ani za použití léků a přístrojové techniky se jim nepodařilo obnovit srdeční činnost. Lékař záchranné služby proto musel nakonec konstatovat smrt,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,